15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ofertă masivă: se caută oameni pentru 120 de locuri de muncă în administraţie, în judeţul Iaşi

Instituţiile publice ieşene au anunţat cea mai generoasă ofertă de locuri de muncă de la începutul acestui an. În ultima săptămână, au fost lansate peste 30 de concursuri pentru ocuparea a peste 120 de joburi în administraţia publică locală şi ju­deţeană.

Una dintre cele mai importante funcţii scoase la concurs este cea de director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi, alte şase astfel de posturi fiind disponibile şi în alte judeţe ale ţării. Concursul este organizat de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), iar proba scrisă va avea loc pe 28 aprilie, urmând ca data şi ora interviului să fie comunicate ulterior. Candidaţii trebuie să aibă studii de masterat sau postuniversitare în domeniul adminis­traţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. Totodată, ANFP so­licită o vechime în specialitatea studiilor de minimum 3 ani.

70 de joburi disponibile la o singură instituţie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSPC) Iaşi pune la bătaie aproape 70 de posturi. Probele scrise ale concursurilor vor avea loc în perioada 18 – 21 aprilie. Prima competiţie (18 aprilie) se va desfăşura pentru ocuparea a 19 posturi la sediul din Hârlău al DGASPC (10 infirmieri, două spă­lătorese şi şapte îngrijitori).

Al doilea (19 aprilie) vizează ocuparea a 37 de funcţii contractuale în cadrul direcţiei: opt infirmiere, şase asistenţi medicali, cinci educatori, trei paznici, trei fo­chişti, doi supraveghetori socio-educativi, doi animatori socio-educativi, doi îngrijitori, doi muncitori bucătărie, un instructor ergoterapie, un bucătar, un magaziner şi un referent. Pentru majoritatea posturilor anunţate, candidaţii trebuie să aibă cel puţin studii medii.

Cel de-al treilea concurs (21 aprilie) este organizat pentru ocuparea altor 12 funcţii la DGASPC: trei medici specialişti, trei asistenţi sociali, doi psihologi, un psihopedagog, un kinetoterapeut, un coordonatori de programe pregătire profesională şi un şef centru. Toate cele 68 de posturi scoase la concurs de către direcţie sunt, în prezent, vacante. „Sunt şi persoane care pleacă din instituţie, dar, în acelaşi timp, noi avem un deficit permanent de 350-400 de persoane anual, nu am reuşit niciodată să completăm toată schema de personal“, a explicat directorul DGASPC, Ion Florin.

El a adăugat că instituţia organizează frecvent concursuri pentru ocuparea de funcţii contractuale. În sistemul sanitar, alte concursuri sunt organizate de către Maternitatea Cuza Vodă (un consilier juridic), Spitalul CFR (un registrator medical, un referent şi un îngrijitor), Direcţia Sanitară Veterinară (doi medici veterinari şi un consilier) şi Institutul de Boli Car­diovasculare (doi asistenţi medicali). Sunt şi mulţi care pleacă, dar în acelaşi timp avem permanent 350-400 deficit de personal.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow