7.7 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Ofertă atractivă pentru învățământul profesional și liceal

Ofertă atractivă pentru învățământul profesional și liceal

Din ce în ce mai mulți tineri se hotărăsc greu atunci când trebuie să își aleagă posibilitățile de orientare sau studiu, după ce termină gimnaziul.
Liceul tehnologic ”Mihai Busuioc” și-a propus pentru anul următor 2015- 2016 o ofertă interesantă, atât pentru cei care se îndreaptă spre latura teoretică și vor să urmeze un profil de liceu cu specializare tehnică, cât și pentru cei care doresc să învețe o meserie, fiind în același timp sprijiniți financiar în această perioadă.
Maria Petrovici, directoarea instituției, poate da mai multe informații celor interesați, prezentând oferta educațională propusă spre aprobare inspectoratului.

La nivelul claselor de liceu, pentru anul școlar următor sunt propuse două clase cu profile specifice unei instituții cu caracter tehnic. Este vorba de tehnician operator tehnică de calcul și tehnician electro mecanic auto.
Dacă până acum câțiva ani învățământul tehnologic pierduse teren din cauza lipsei de susținere în practică a pregătirii obținute în școală, lucrurile încep să se schimbe treptat, datorită susținerii financiare suplimentare primite în acest sens, din partea statului.
La Liceul tehnologic ”Mihai Busuioc” oferta educațională pe secțiunea de învățământ profesional propune trei profile stabilite și în funcție de cerința acestor meserii pe piața locurilor de muncă. Profilele sunt: confecționer produse textile, frizer-coafor- manichiură- pediciură și mecanic auto, iar durata cursurilor este de trei ani.

Învăţământul profesional este organizat, după clasa a VIII-a, ca învăţământ cu frecvenţă la zi, la această formă de învăţământ putând opta și absolvenţii de gimnaziu din forme ale învățământului special, promoţia 2015, precum şi cei din seriile anterioare, cu condiția să nu aibă 18 ani împliniți, până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016, așa cum prevăd reglementările ministerului.
Cei care urmează cursurile acestei forme de învăţământ vor avea mai multe avantaje, dintre acestea amintim atestatul de calificare profesională recunoscut în statele Uniunii Europene, dar şi susţinerea financiară sub formă de bursă lunară din partea statului şi după caz sau posibilități, stimulente financiare din partea partenerului de practică.
Învățământul profesional este din ce în ce mai căutat și de elevii din Pașcani sau împrejurimi, anul trecut fiind ocupate toate locurile înainte de încheierea perioadei de înscriere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow