22.4 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023

Ocolul Silvic Pascani a inceput campania de impadurire, din aceasta primavara

Daca a inceput primavara atunci s-a dat startul si campaniei de impadurire din acest sezon. Ocolul Silvic Pascani a inceput inca de saptamana trecuta actiunile pentru plantarea cu puieti in zonele care necesita acest lucru. Circa 400.000 de copacei vor fi scosi din pepiniera institutiei de la „Coasta Teiului”, iar o mare parte din ei vor fi folositi in urmatoare perioada.

Din numarul acestora, 150.000 vor merge catre alte ocoale silvice din judetele invecinate.

In zona Pascaniului, vor fi plantate circa 50 de hectare, iar in altele 10 se vor face completari. Se fac lucrari in preajma localitatilor Iorcani, Halaucesti, Mircesti, Stolniceni-Prajescu, Cristesti, Motca si Boureni.

Se replanteaza, in special, in zonele in care s-a uscat in masa molidul. Acum se vor pune puieti de morun si stejar, in amestec cu paltin, frasin si cires, iar in zavoaiele raurilor, plop alb si salcii.

Mentionam ca anul trecut, Ocolul Silvic Pascani avea sub supraveghere 5.500 de hectare de padure din care 2.000, ale unor proprietari particulari. Inainte de retrocedari, suprafata acestuia era de aproape trei ori mai mare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow