More

  Ocolul lumii în 80 de licori. Cu ce băutură se mândreşte fiecare ţară din lume

  Array

  Când spui Coca-Cola te duci cu gândul la pământul american al făgăduinţelor, iar gustul ceaiului îţi aminteşte de tradiţiile indienilor. Aburii cărei licori credeţi că te transportă pe meleaguri româneşti?
  Specialiştii de la Wine Investment, o companie care activează de mai bine de 15 ani pe piaţa vinurilor din Marea Britanie, a realizat o infografie în care a inclus 80 de băuturi alcoolice tradiţionale din tot atâtea ţări.

  Astfel, dacă absintul aparţine Franţei şi palinca Ungariei, ţuica rămâne licoarea de referinţă în cazul României. Potrivit ordinului nr. 368/ 2008 din legislaţia ţării noastre, ţuica este o băutură alcoolică tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea prunelor întregi sau zdrobite.

  Din trecerea în revistă făcută de englezi, prezentată în formă grafică, se poate observa că mai multe ţări îşi dispută paternitatea unei licori sau alta. Spre exemplu, Bosnia şi Slovenia se luptă pentru paternitatea rachiului, în timp ce trei state din Orientul Mijlociu, Liban, Irak şi Israel, susţin că ar avea dreptul de a fabrica arak.

  Experţii britanici au atribuit berea Guiness Irlandei, în timp ce Grappa vine din Italia. Potrivit aceleiaşi strategii de distribuire, ouzu este licoarea tradiţională în Grecia, romul în Nicaragua, sake în Japonia şi tatanka în Polonia.
  ADEVARUL

  BAUTURA

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI