0.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Obsesia pentru slăbit, gaura neagră a internetului: cum este exploatată anorexia în mediul online

Internetul este presărat cu o imensă varietate de persoane, iar dintre aceștia fac parte și cei care încearcă să-i manipuleze pe cei mai vulnerabili dintre noi. Obsesia pentru slăbit face ca pe internet să apară mai multe astfel de persoane ale căror interese sunt ascunse, iar aceștia sunt antrenorii de anorexie sau ”anacoachii”.


Aceștia sunt, de obicei, prădători sexuali de sex masculin de vârstă mijlocie, care intră online pentru a găsi tineri impresionabili pe care să-i exploateze sub masca oferirii „antrenamentului” pentru scăderea în greutate. A fost astfel efectuată o cercetare în a înțelege mai bine cum funcționează anacoachii.

Astfel, s-a putut constata că existența acestora este facilitată de defectele din algoritmii social media, precum și de un număr mare de tineri care caută ajutor online pentru a slăbi. În cadrul acestor cercetări, împreună cu alte rapoarte mass-media, s-a putut indica o oportunitate pentru anacoachi al căror număr a crescut vertiginos în ultimii ani.

Din analiză a reieșit faptul că numai pe Twitter există aproximativ 300 de cereri unice pentru anacoachi în întreaga lume, zilnic. Acești ”antrenori” ai anorexiei operează pe diferite și nenumărate canale, inclusiv pe platforma sociale stabilite, precum Twitter, TikTok, Tumblr și Kik. În ciuda acestui fapt, aceste platforme nu au abordat problema.

Se estimează că 4% dintre australieni, sau aproximativ un milion de persoane, sunt afectați de tulburări de alimentație, iar aproape două treimi (63%) dintre acești oameni sunt considerați a fi femei.

 

continuarea pe playtech

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow