Slider

Fetiţa de patru ani care a murit după impactul frontal de la Bălţaţi nu era fixată într-un dispozitiv special pentru copii.

Poliţiştii de la Târgu Frumos care cer­cetează cazul accidentului grav de la Bălţaţi de joi seara au cerut o expertiză pentru a afla cu certitudine care dintre şoferi a intrat pe sensul opus de mers. Prima variantă a poliţiştilor este că vinovat ar fi şoferul autoturismului Ford. În momentul impactului, acul vitezometrului acestei maşini s-a oprit la viteza de 120 km/h. Unul dintre şoferi conducea un autoturism Ford dinspre Iaşi şi trebuia să ajungă la Paşcani, unde domiciliază, iar al doilea circula cu un Volkswagen, dinspre Târgu Frumos, către Budăi, unde locuieşte. Bărbatul cu autoturismul Ford avea cu el familia, adică soţia şi două fetiţe, dintre care una de patru ani, iar cealaltă de şase ani.

„La data de 10 ianuarie, în jurul orei 21, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe DE 583, în afara localităţii Bălţaţi a avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime omeneşti. Din cer­cetările efectuate a rezultat că un bărbat de 38 de ani, din municipiul Paşcani, ar fi condus un autoturism pe DE 583, ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din oraşul Podu Iloaiei. În urma accidentului rutier a rezultat decesul unuia dintre conducătorii auto, a unei minore de patru ani şi rănirea a altor trei persoane. Celălalt conducător auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero. În cauză, a fost în­tocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului rutier“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Din primele cercetări, se pare că fetiţele din maşina Ford nu purtau centura de siguranţă sau vreun dispozitiv de prindere în scaun, astfel încât cele două au fost rănite grav în urma coliziunii violente, una dintre ele decedând la spital.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider