0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Obligativitatea scaunului pentru copii în mașina. Campanie de informare a polițiștilor din Hîrlău în rândul șoferilor

Obligativitatea scaunului pentru copii in masina si a centurii de sigurnata a minorilor care se afla in autoturism. Acestea au fost mesajele politistilor campaniei de informare a politistilor din Hirlau in randul soferilor.

politie hirlau

Zeci de masini au fost oprite astazi de catre politistii de la Biroul Rutier din Hilrau in cadrul unei actiuni de informare in randul soferilor  si sa fie atenti si sa constientizeze faptul ca daca au in masina copii de pana in trei ani, trebuie sa aiba scaun adaptat pentru ei. Mai mult, soferii care au tranzitat orasul Hirlau astazi, la orele amiezii au fost informati si despre amenzile care se dau daca minorii nu au centura de siguranta.

Aceasta actiune va avea loc pana pe 13 februarie, pentru ca modificarile se vor face de pe 14, conform regulamentului actualizat de Guvern pentru aplicarea Codului rutier printr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Anul trecut, peste 50 de copii au murit în accidente, fie pentru că părinţii i-au pus pe scaunul din faţă, fie că n-au avut centură de siguranţă, pe bancheta din spate.
Şoferii care nu respectă aceste reguli riscă amenzi de până la 450 de lei și trei puncte penalizare.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow