More

  Obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern va fi eliminată pentru anumite firme

  O ordonanţă de urgenţă care permite utilizarea semnăturii digitale în încheierea contractelor de muncă şi alta care prevedere eliminarea obligativităţii întocmirii fişei postului, a condicii de prezenţă şi a regulamentului intern au fost aprobate joi de Guvern, în primă lectură, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan, după şedinţa Executivului.

  “Astăzi am adoptat în primă lectură două ordonanţe de urgenţă extrem de importante pentru mediul de afaceri, încercat în această perioadă, ordonanţe de urgenţă care simplifică relaţiile de muncă prin digitalizare şi debirocratizare. O ordonanţă de urgenţă include prevederi privind folosirea semnăturii electronice, avansată sau calificată, însoţită de marca temporală, în încheierea contractelor de muncă, în relaţiile cu instituţiile statului pentru angajatori sau angajaţi. Şi, de asemenea, această ordonanţă de urgenţă dă posibilitatea angajatorului să achiziţioneze semnătura electronică pentru angajat. În acelaşi timp, tot prin această ordonanţă de urgenţă am încercat să simplificăm activităţile în telemuncă ţinând cont de faptul că în momentul de faţă avem declarate aproximativ 400.000 de contracte cu clauză de telemuncă comparativ cu 50.000 de contracte existente anul trecut în aceeaşi perioadă”, a spus Raluca Turcan.

  OUG care permite utilizarea semnăturii digitale în încheierea contractelor de muncă, în primă lectură în Guvern

  Ea a explicat că pentru facilitarea relaţiilor de muncă la distanţă prin această ordonanţă de urgenţă se dă posibilitatea pregătirii angajaţilor de la distanţă pentru activitatea în telemuncă, scrie Agerpres.

  Continuarea pe DIGI 24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet