35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Obligația de a raporta bolile transmisibile se aplică, de-acum, și laboratoarelor medicale, alături de spitale. Numărul bolilor de raportat s-a mărit

Alături de furnizorii de servicii medicale din țara noastră, indiferent că vorbim despre sistemul public sau cel privat, care au obligația de a raporta bolile transmisibile întâlnite autorităţilor de sănătate publică judeţene au fost incluse și laboratoarele de analize medicale. Printr-un act normativ oficializat vineri s-a detaliat procesul de raportare, inclusiv înlocuirea fișei de raportare folosite până acum, pentru extinde lista bolilor transmisibile ce trebuie anunțate autorităților.

HG 657/2022, publicată vineri în Monitorul Oficial și care înlocuiește HG 589/2007, instituie obligația ca toți furnizorii de servicii medicale să completeze fișa unică de raportare a bolilor transmisibile, ce trebuie apoi înaintată autorității de sănătate publică județene. Asta înseamnă că toți furnizorii de servicii medicale din sistemul public și privat, cât și cei din rețeaua sanitară aparținând altor ministere, inclusiv cei din unitățile de asistență socială, au obligația de a raporta bolile transmisibile în Registrul unic de boli transmisibile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow