22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Obiecte tradiționale din Pașcani, Ruginoasa și Todirești expuse la Iași

Obiecte tradiționale din Pașcani, Ruginoasa și Todirești vor fi expuse la Iași, la Palatul Braunstein, într-un proiect inedit sub numele ,,Tradițiile Iașilor – fir, lemn, lut-” un eveniment cultural unic prin tematică, activitățile propuse și valoarea bunurilor culturale expuse, ce va avea loc în perioada 15 iunie – 15 iulie.

Inițiativa aparține  Muzeului Regina Maria din Iași, iar printr-un parteneriat interinstituțional, Muzeul Municipal din Pașcani expune circa 120 de obiecte tradiționale specifice municipiului și a comunelor din împrejurimi.

Este vorba despre costume de nuntă, ștergare, năframe, ceramică populară de Lespezi, vase de lut și de lemn sau obiecte folosite în gospodăria țărănească.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 12:00, la palat. Printre instituții partenere se mai află și Centrul Cultural din Ruginoasa și colecționarul, Dănuț Gârbea, din Todiresti.

Timp de mai multe zile, colectivul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași a străbătut zonele rurale din județ, identificând, colectând și valorificând bunuri etnografice, cu scopul de a evocă, prin mărturii statornice, tradițiile, obiceiurile, ocupațiile și frumusețile din viața satului românesc de odinioară.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow