More

  Oaspeti de peste hotare la Scoala Gastesti odata cu debutul unui proiect international

  Array

  Scoala din Gastesti a avut astazi, 18 octombrie vizitatori internationali, datorita faptului ca aici se desfasoara un proiect Comenius Multilateral intitulat “O alimentatie sanatoasa pentru o dezvoltare durabila”.

  Astazi, au venit la Gastesti coordonatorii de proiect din fiecare tara implicata, pentru a stabili orarul mobilitatilor si modul de evaluare al rezultatelor proiectului. Tot astazi, s-a decis felul in care va avea loc comunicarea si care va fi logo-ul acestui proiect.

  Proiectul propune o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos. Se doreste implicarea tinerilor in activitati precum evitarea sedentarismului, promovarea produselor si traditiilor locale. Se mai doreste cultivarea ideii de consum al produselor de pe plan local prin demonstrarea faptului ca produsele isi pierd din valoarea nutritionala odata cu transportul pe distante lungi.

  Elevii si paritnii vor primi chestionare, iar in functie de raspunsurile din aceste chestionare se vor face echipe de implementare a modalitatilor stilului de viata.

  Acest proiect se intinde pe o perioada de 2 ani scolari, 2012 – 2014, fiind un parteneriat intre scoli din Romania, Italia, Spania, Turcia si Polonia.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI