More

  Oaspeti de peste hotare la Scoala Gastesti odata cu debutul unui proiect international

  Array

  Scoala din Gastesti a avut astazi, 18 octombrie vizitatori internationali, datorita faptului ca aici se desfasoara un proiect Comenius Multilateral intitulat “O alimentatie sanatoasa pentru o dezvoltare durabila”.

  Astazi, au venit la Gastesti coordonatorii de proiect din fiecare tara implicata, pentru a stabili orarul mobilitatilor si modul de evaluare al rezultatelor proiectului. Tot astazi, s-a decis felul in care va avea loc comunicarea si care va fi logo-ul acestui proiect.

  Proiectul propune o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sanatos. Se doreste implicarea tinerilor in activitati precum evitarea sedentarismului, promovarea produselor si traditiilor locale. Se mai doreste cultivarea ideii de consum al produselor de pe plan local prin demonstrarea faptului ca produsele isi pierd din valoarea nutritionala odata cu transportul pe distante lungi.

  Elevii si paritnii vor primi chestionare, iar in functie de raspunsurile din aceste chestionare se vor face echipe de implementare a modalitatilor stilului de viata.

  Acest proiect se intinde pe o perioada de 2 ani scolari, 2012 – 2014, fiind un parteneriat intre scoli din Romania, Italia, Spania, Turcia si Polonia.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp