More

  Oameni de afaceri şi firme de exerciţiu la Colegiul CF Unirea din Pașcani

  Array

  Oameni de afaceri de succes din Paşani au fost în vizită, în această săptămâna, în şcolile din Municipiu pentru a vorbi elevilor cum să înfiinţezi o firma, cum să o conducă pentru a avea succes, dar şi ce calităţi trebuie să deprinzi pentru ca afacerea să dea roade. La Colegiul CF Unirea din oraş, au trecut pragul cei de la Proinvest și Terox, firme cu cifra de afaceri mare.

  cf unirea firme exercitiu

  Colegiul CF Unirea din Paşcani a fost gazdă în această săptămâna a unor activităţi creative şi interesante pentru elevii care învaţă la profilul economic. Sub îndrumarea profesorilor Daniela Orăşanu, Carmen Stănescu şi Iuliana Costea, elevii au simulat ca fiind manageri la diferite firma.

  Ei au venit cu idei pentru ca afacerea să fie una prosperă, să aibă angajaţi mulţi şi bine plătiţi. Pe lângă acestea, au fost invitaţi şi oameni de seama din Municipiu. Pe lista s-au aflat reprezenanţii de la TeRox, Proinvest, Meridian SRL, care au vorbit elevilor de liceu despre modelele de succes, formarea spiritului antreprenorial, aşteptările pe care le au, dar şi cum elevii ar trebui să se prezinte la locul de muncă.

  Săptămâna antreprenoriatului la Colegiul CF Unirea din Paşcani s-a încheiat astăzi cu activitatea „Elevii de la virtual la real”. Evenimentul a fost organizat de către elevii clasei a XI- a D, profil economic.

  La activitatea de astăzi a fost prezentă manager economic, Mihaiela Ghindăuanu care a vorbit elevilor despre activităţile din viaţa reală a unei societăţi comerciale.

  Menţionăm că antreprenoriatul a început să fie recunoscut în timpul monarhului francez Ludovic al XIV-lea care obişnuia să afirme că „burghezii şi meşteşugarii vor deveni artizanii bogăţiei”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa...

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI