18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

O zi în haine de pompieri. O nouă activitate din cadrul proiectului “Ziua ștafetei – acum eu decid”

O nouă activitate interesantă în cadrul proiectului “Ziua ştafetei – acum eu decid”. Elevii de la şcolile din Paşcani care îşi doresc o carieră de pompier au avut azi ocazia să afle direct de la sursă ce implică munca cu focul. La sfârşitul prezentării, adolescenţii s-au menţinut fermi pe poziţie: cariera de pompier este pentru ei.

Câţiva elevi din Paşcani au luat astăzi cu “asalt” Staţia de Pompieri din Paşcani. Însoţiţi de directorul Clubului Copiilor adolescenţii au putut admira dotările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipamentele purtate de militari dar şi programul lor zilnic.

În cadrul vizitei, tinerii au aflat paşii ce trebuie urmaţi pentru o carieră în domeniu şi condiţiile pentru a fi acceptaţi la şcoala de pompieri. Cei mai norocoşi dintre ei au purtat costumul de intervenţie chiar înainte de a urma studii în acest domeniu şi au mânuit furtunul cu apă prin curtea staţiei.

Una dintre cele mai admirate dotări a fost costumul anticaloric. Echipamentul asemănător cu cel de astronaut a fost o noutate pentru adolescenţi şi nu s-a putut trece mai departe fără o demonstraţie.

Şi maşina de descarcerare a fost unul dintre punctele de atracţie pentru adolescenţi. Trusele cu agregate hidraulice, instrumente speciale de tăiat şi îndepărtat, perne speciale de ridicat greutăţi de până la 30 de tone utilizând aerul comprimat, generatoare electrice şi reflectoare ce permit iluminarea zonei de intervenţie au fost doar câteva dintre dotările prezentate elevilor.

La sfârşitul vizitei tinerii s-au arătat încântaţi de experienţa trăită. Chiar dacă este fată, Melinda Balcan, elevă la Liceul N. Iorga nu renunţă la ideea de a urma o carieră în domeniu, mai ales că a fost printre cei care au îmbrăcat astăzi hainele de pompieri.

Şi Antonio a fost impresionat de experienţă trăită. În urma vizitei de astăzi tânărul se gândeşte serios să se facă pompier.

Reamintim că în perioada 15 – 25 noiembrie grupuri de elevi din Paşcani şi localităţile învecinate merg în vizită la instututiile în care ar vrea să lucreze după terminarea studiilor. Pe listă se află Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Proinvest sau sediul jandarmeriei din Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow