13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

O zi cu bicicleta prin oraș. Pășcănenii au răspuns prezent!

O zi cu bicicleta prin oraș. Pășcănenii au răspuns prezent!

Până vineri se marchează la nivel european săptămâna mobilității. Adică, în fiecare oraș se dorește renunțarea la mașini pentru un mediu mai puțin poluat. Evenimentul a fost marcat și în județul Iași, iar zeci de bicicliști și-au dat întâlnire pentru a face o plimbare prin oraș. La fața locului au venit și oamenii legii care au vorbit prichindeilor despre cum trebuie să ne echipăm corect atunci când trebuie să mergem pe bicicletă.

Zeci de cetateni s-au aliniat în centrul Pașcaniului pentru a participa la evenimentul dedicat săptămânii mobilității europene. Cu mic cu mare au scos bicicleta din casa. Prichindeii au profitat de faptul că în centru s-a închis un sens de mers și au putut pedala fără probleme pe stradă.

Cei peste 14 ani s-au alineat la start și au pornit într-un circuit al Pașcaniului.

La fața locului au ajuns și oamenii legii, iar agentul Simona Isticioaia de la Proximitate a vorbit celor prezenți despre regulile ce trebuie respectate ca biciclist dar și cum trebuie echipat vechiculul cu două roți.

Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow