33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

O voluntară din Franţa ne învaţă limbi străine prin jocuri şi muzică

lea ricci

Intr-un sistem de invatamant de unde dascalii pleaca sau nu sunt multumiti de conditii, dar si din cauza salariilor mici, vin strainii sa ii ajute pe copiii nostri sa invete engleza sau franceza. Sunt vorbitori nativi a acestor limbi de circulatie internationala, de cele mai multe ori voluntari care ajung in Romania cu sprijinul unor organizatii neguvernamentale.

Este si cazul unei tinere, care a predat timp de cateva luni, limba franceza la o scoala din municipiu. Lea Ricci, masteranta la o facultate din Lyon – Franta, a ajuns la Pascani datorita unui proiect international incheiat intre ISJ Iasi prin Ministerul Educatiei si Institutul Francez Roman. In urma unui interviu a ajuns ca din luna aprilie sa predea elevilor din clasele IV – XII, prin metode mai putin obisnuite fata de cum sunt orele de curs la noi, despre cultura si civilizatia din Frantei, la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani.

Pentru Lea, cateva zile au fost de acomodare, participand la cursuri impreuna cu profesorii titulari. Apoi a sustinut doua ateliere pentru elevii scolii – de karaoke si cinema, pentru a-i cunoaste mai bine.

Invatarea prin diferite jocuri sau muzica au fost noutatile pe care le-a adus voluntara la orele de franceza. Lea Ricci crede ca dinamizarea orelor de curs este una dintre cea mai sigura metoda sa tina copiii la ore si mai ales sa indrageasca materia respectiva.

Frantuzoaica mai spune ca sunt diferente foarte mari intre invatamantul romanesc comparativ cu cel din Franta, unde la noi profesorul vorbeste cel mai mult. Chiar daca situatia este asa, voluntara a ramas placut surprinsa de cate cunostinte au elevii din Pascani si mai ales cat de bine vorbesc limba franceza. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow