Maria trăieşte o dramă de când s-a născut. A fost terorizată de tatăl care i-a bătut mama cu atâta sălbăticie încât a avortat în faţa ei. Apoi, Maria a trăit un coşmar cu bărbatul care i-a făcut un copil. Thomas este austriac şi suferă de schizofrenie paranoidă. Nu a vrut să-l abandoneze când a aflat diagnosticul, dar încet-încet şi-a dat seama că nu poate rezista agresiunilor venite din partea lui. Acasă la părinţi nu găsea adăpost pentru că tatăl a ameninţat-o că îi aruncă de la etaj fetiţa. Atunci şi-a luat copilul şi s-a refugiat într-un centru pentru victimele violenţei domestice.
n judeţul Iaşi sunt trei locuri destinate femeilor abuzate şi copiilor acestora – Centrul social pentru ocrotirea femeilor victime ale vio­lenţei domestice, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Cen­trul de Servicii Integrate pentru Victimele Violenţei, care aparţine de Direcţia de Asistenţă Socială, precum şi Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii aflaţi în dificultate din cadrul Fundaţiei Hecuba. Împreună, aceste trei centre au capacitatea de a adă­posti peste 100 de femei. Repre­zen­tanţii acestora spun că, în ultimul an, numărul femeilor care ajung în centre a crescut, întrecând media anuală obişnuită. La centrul din cadrul DGASPC Iaşi, anul trecut au fost adăpostite 42 de femei şi aproape 79 de copii, iar de la începutul anului până în prezent au primit deja 29 de mame şi 63 de copii.

Timpul pe care acestea şi-l pot petrece acolo diferă de la un centru la celălat, însă pe toată perioada şederii, acestea beneficiază de asistenţă socială, psiholgică, juri­dică şi de toată îndrumarea pentru a deveni independente, pentru a putea să-şi crească şi întreţine copiii.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider


loading...
Slider