24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

O viaţă sub teroare. Cerea ajutorul și i se spunea că „poate a greșit și ea cu ceva“

Maria trăieşte o dramă de când s-a născut. A fost terorizată de tatăl care i-a bătut mama cu atâta sălbăticie încât a avortat în faţa ei. Apoi, Maria a trăit un coşmar cu bărbatul care i-a făcut un copil. Thomas este austriac şi suferă de schizofrenie paranoidă. Nu a vrut să-l abandoneze când a aflat diagnosticul, dar încet-încet şi-a dat seama că nu poate rezista agresiunilor venite din partea lui. Acasă la părinţi nu găsea adăpost pentru că tatăl a ameninţat-o că îi aruncă de la etaj fetiţa. Atunci şi-a luat copilul şi s-a refugiat într-un centru pentru victimele violenţei domestice.
n judeţul Iaşi sunt trei locuri destinate femeilor abuzate şi copiilor acestora – Centrul social pentru ocrotirea femeilor victime ale vio­lenţei domestice, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Cen­trul de Servicii Integrate pentru Victimele Violenţei, care aparţine de Direcţia de Asistenţă Socială, precum şi Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii aflaţi în dificultate din cadrul Fundaţiei Hecuba. Împreună, aceste trei centre au capacitatea de a adă­posti peste 100 de femei. Repre­zen­tanţii acestora spun că, în ultimul an, numărul femeilor care ajung în centre a crescut, întrecând media anuală obişnuită. La centrul din cadrul DGASPC Iaşi, anul trecut au fost adăpostite 42 de femei şi aproape 79 de copii, iar de la începutul anului până în prezent au primit deja 29 de mame şi 63 de copii.

Timpul pe care acestea şi-l pot petrece acolo diferă de la un centru la celălat, însă pe toată perioada şederii, acestea beneficiază de asistenţă socială, psiholgică, juri­dică şi de toată îndrumarea pentru a deveni independente, pentru a putea să-şi crească şi întreţine copiii.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI