24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

O viata intreaga dedicata copiilor: 40 de ani in invatamant! Iesire la pensie, la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca

Eveniment deosebit la sfarsitul saptamanii trecute in Scoala Gimnaziala Valea-Seaca. In ultima zi de cursuri din acest an scolar, unul dintre cei mai indragiti profesori a iesit la pensie. Este vorba despre Ilarie Ciotârlă, cadru didactic ce a predat timp de 40 de ani matematica. In consiliul profesoral, colegii i-au facut o surpriza pentru a-si lua ramas bun de la un profesionist. 

Astăzi am trăit momente unice alături de un coleg minunat, care și-a dedicat 40 de ani din viata profesiei de dascăl. Domnul Ilarie Ciotârlă, profesor de matematică iese triumfător la pensie în ropote de aplauze, cu flori în brațe și cu tristețe în suflet pentru că părăsește meseria care l-a consacrat ani de-a rândul. S-a impus prin seriozitate, discreție și corectitudine, a insuflat elevilor respect față de această disciplină atât de riguroasă și a dovedit că ,,omul sfințește locul, prin muncă, tenacitate, perseverență, pasiune și profesionalism. Un om echilibrat, fire destoinică și carismatică, un suflet cald de o sensibilitate rar întâlnită care îl apropie de Ion Barbu, matematicianul, ce a iubit poezia și care a descoperit că originalitatea liricii sale se vădește la intersecția planului poetic cu cel matematic. Domnul Ilarie Ciotârlă a ales să-și exprime noblețea sufletului prin limbajul încifrat al matematicii, ajungând astăzi să atingă zenitul, apogeul.
Vă dorim sănătate, ani mulți și fericiți de pensie ! Împreună am găsit formula pensionării pe care vă dorim să o savurați odată cu tortul oferit cu drag din partea colegilor” a precizat pe retelele de socializare Ionela Apetrei, cadru didactic la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca.

Mentionam ca Ilarie Ciotârlă vine din judetul Mehedinti si a fost repartizat ca si profesor in Moldova. A fost devotat meseriei, a predat 11 ani la Scoala Gimnaziala Siretel, iar apoi, in unitatile de invatamant din Contesti si Valea-Seaca. A invatat de-a lungul timpului sute de copii, care au ajuns oameni mari!

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI