17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

O troiță este motiv de dispută, la Todirești

O troiță a ajuns motiv de dispută între un cetățean, preotul din sat și administrația locală din Todirești. După ce a reabilitat troița veche de aproape o sută de ani din curtea bisericii Adormirea Maicii Domnului, printr-o donație în urmă cu șase ani, localnicul a fost somat în aceste zile de administrația locală să o desființeze până pe 1 august. În acte, motivul trecut negru pe alb este că respectivă construcție este făcută fără autorizație. În realitate, a început să deranjeze de curând, după ce în spatele ei a fost ridicată casa socială, iar troița este fix în fața unui geam.

Localnicul, care nu este proprietarul troitei, donând-o bisericii, susține că s-a implicat în reabilitarea acesteia la cererea sătenilor. A pus bani circa 10.000 lei, dar și suflet, în realizarea ei și nu concepe ca troița să dispară din locația respectivă.

El a făcut sesizări în legătură cu această situație, atât la Protopopiatul Pașcani cât și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

 Administrația locală susține că reprezentanții bisericii vor doar să mute troița, care acum este în dreptul unui geam, câțiva metri într-o laterală, nu să o desființeze. Primarul, Ovidiu Droanca, a precizat că a încercat să medieze cele două părți implicate în această situație, preotul, Ciprian Mînicaru și localnicul, Vasile Puiu, dar fără succes.

Reporterii BIT TV l-au sunat de mai multe ori pe părintele Mînicaru  pentru un punct de vedere dar nu a răspuns la telefon.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow