More

  O tonă de haine și jucării pentru copii din Moțca

  Array

  Speranţă şi bucurie pentru 100 copii ce provin din familii defavorizate. Ieri tinerii au primit vizita unei asociaţii caritabile care, a adus special pentru ei din Belgia, haine, încălţăminte, jucării şi ciocolată.

  Asociaţia “Mergem România’’ a poposit ieri în comuna Moţca. Începând cu ora 12.00 şi-au dat întâlnire în sala de sport a Şcolii Gimnaziale din localitate pentru a împărţi daruri familiilor nevoiaşe, în special celor de etnie rromă. Este vorba de o tonă de haine, încălţăminte, dulciuri şi jucării destinate copiilor cu vârste între 1 şi 18 ani.

  Alături de voluntarii din România s-a aflat şi preşedintele asociaţiei belgiene, cel care s-a implicat în toată desfăşurarea acţiuni, iar la final s-a declarant mulţumit că a reuşit să aducă un zâmbet pe buze celor care doar visează la o haine sau jucării.

  Membrii asociaţiei speră ca această activitate să fie doar începutul unui amplu proiect menit să schimbe viaţa tinerilor rromi.

  În viitor Asociaţia “Mergem România” intenţionează să deschidă în Moţca un centru de activităţi pentru tineri, unde copii de toate vârstele pot învăţa să cânte vocal sau instrumental, dar şi să asiste la diferite cursuri menite să le asigure o meserie pe viitor şi acces la educaţie.

  Asociaţia belgiană “Mergem România” , înfiinţată în urmă cu 15 ani se ocupă cu ajutorarea copiilor care provin din familii defavorizate. La începutul lunii mai voluntarii asociaţiei au împărţit haine şi jucării copiilor din Valea Seacă, iar două săptămânii mai târziu au ajutat o familie de rromi din Turda să își extindă locuinţa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp