35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

O tânără refugiată și-a luat rămas bun prin cântec de la comunitatea pășcăneană (video)

O ucraineancă a ales un mod inedit de a-și lua rămas bun de la comunitatea Pășcaneană. Printr-un recital susținut marți seară, în piațeta din fața Casei Municipale de Cultura, tânăra a dorit să le mulțumească celor care i-au oferit atât ei cât și familiei sale, sprijin în aceasta perioada dificila.

Este vorba despre Viktoria Zabiiaka, în vârstă de 28 de ani, care a fugit din calea bombardamentelor din țara vecina împreună cu mama sa și cele doua surori, în luna martie. Ele au fost găzduite de preotul Mihai Dascălul, paroh al Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din suburbia Sodomeni a municipiului Pașcani.

Tânăra ucraineancă va pleca la Kiev împreună cu familia sa, unde, una dintre surorile sale va susține examenul de admitere la facultate. Vor locui într-o cameră dintr-un cămin studențesc. Nu se pot întoarce în Krivoi Rog, la ele acasă, deoarece în zona sunt bombardamente.

Părintele Mihai Dascălul a mulțumit întregii comunități în numele ucrainencelor și a lăudat comportamentul lor pe tot parcursul șederii în Romania.

În perioada în care a locuit în Pașcani, Viktoria a încercat să se integreze și s-a făcut remarcata prin talentul sau. În țara natală, tânăra era membră a unei orchestre naționale, cânta la evenimente și era și traducător engleză-germană.

Menționam că activitatea s-a desfășurat cu aprobarea autorităților locale.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow