2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

O suta de mii de ieseni se inghesuie la pomana

Circa 100.000 de ieseni vor primi alimente de la Uniunea Europeana

Aproape o suta de mii de persoane din judetul Iasi vor beneficia de produsele furnizate de Uniunea Europeana in cadrul programului european de furnizare a ajutoarelor alimentare. Autoritatile iesene vor distribui in acest an peste 3.600 de tone in toate localitatile din judet. Recent, Consiliul Judetean Iasi a atribuit un contract de peste un milion lei privind depozitarea produselor ce urmeaza sa fie distribuite de Uniunea Europeana. Spatiul de depozitare se afla in bulevardul Chimiei, la societatea Vitalef SA.

„Obiectul contractului consta în achizitionarea serviciilor de depozitare si manipulare a produselor alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare ce urmeaza a fi distribuite catre toate primariile din judetul Iasi. Produsele alimentare care fac obiectul PEAD 2013 sunt: faina, malai, paste fainoase, ulei, rosii în suc propriu, zacusca, miere, conserve carne de porc si zahar. Cantitatea stabilita pentru judetul Iasi este de 3.600 tone, din care 658 tone sunt pentru municipiul Iasi”, au sustinut reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

La Iasi vor ajunge 1.550 tone de faina alba, 844 tone de malai, 70 tone de paste fainoase, 522 tone de ulei, 192 tone rosii in suc propriu, 75 tone de zacusca, 107 tone conserve de porc, 29 tone de miere, 274 tone de zahar. Catre primarii va incepe livrarea la mijlocul acestei luni.

Conform datelor din iunie 2012, in judet erau 94.000 de beneficiari, din care 17.000 in municipiul Iasi. Dupa modificarile legislative si dupa situatia din luna septembrie, numarul s-a marit, iar in final s-a ajuns la 102.000 beneficiari. Fiecare beneficiar va primi 17 kilograme de faina alba, 9 kilograme de malai, 0,5 kilograme paste fainoase, 5 litri ulei, 0,8 kilograme rosii in suc propriu, 0,8 kilograme zacusca, 1,2 kilograme conserve carne, 0,250 kilograme miere si 3 kilograme zahar.
„Initial, beneficiau de aceste ajutoare persoanele cu venit minim garantat, somerii, pensionarii cu pensii pana in 400 lei si persoanele cu handicap grav”, au mai sustinut reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Sursa BZI

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow