More

  O solutie: Sistem de monitorizare a calitatii apei la Pascani

  Municipiul Pascani ar putea avea sisteme automate de masurare a calitatii apei, dupa modelul Iasului. In capitala judetului au fost amplasate astfel de echipamente, din fonduri europene. Ele colecteaza si transmit automat, in fiecare zi, date importante privind parametrii apei potabile, din retele de alimentare, iar informatiile pot fi accesate on line direct pe site-ul operatorului iesean. Aceeasi solutie ar urma sa fie adoptata si la Pascani, daca administratia locala va face o astfel de solicitare. Investitiile ar putea fi realizate in cativa ani de zile , doar dupa reabilitarea retelelor de apa si canalizare din municipiu, a spus reprezentantul operatorului iesean , Gheorghe Vlasie in cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

  La Pascani calitatea apei este in parametri normali de potabilitate, chiar si atunci cand sunt avarii, mai buna la gust decat in alte zone din tara sustine reprezentantul ApaVital. Se preiau probe si se fac analize in fiecare zi, in laboratorul acreditat al societatii dar si periodic sau la cerere, de specialistii Directiei de Sanatate Publica.

  In cazul unei avarii pe retele de apa cetatenii trebuie sa sune la call centerul ApaVital pentru ca echipele de interventie sa se deplaseze imediat la fata locului. Chiar daca tevile sunt sparte, situatie in care se afla o parte retelile vechi, mai ales din zona Vale, impuritatile nu intra in retea din cauza presiunii apei iar atunci cand se fac reparatii conductele sunt spalate iar apa este deversata pana la curatare, a explicat Gheorghe Vlasie – foto.

  Mentionam ca zilele trecute, in cartierul Aerodrom a avut loc o avarie la reteaua de apa. Doua tevi au fost gasite sparte in apropierea unei fose septice improvizate, motiv de ingrijorare pentru locuitorii din zona. Reprezentantii Apa Vital spun ca apa de la robinete a fost potabila conform rezultatului analizelor efectuate si sanatatea cetatenilor nu a fost pusa in pericol.
  In urma verificarilor la fata locului s-a contatat ca retelele au fost facute pe terenurile proprietate privata. Ele urmeaza sa fie inlocuite, in regim de urgenta, iar noile conducte vor fi amplasate pe domeniul public. Investitiile vor fi facute din fonduri europene imediat dupa semnarea contractelor de finantare si executie, cel mai probabil incepand de anul viitor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste 1000 de pășcăneni vor primi pachete cu ajutoare de la UE

  1051 de pascaneni ar urma sa primeasca de saptamana viitoare pachete cu produse de igiena de la Uniunea Europeana. Joi, 21 ianuarie, acestea au...

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI