24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

O societate din Iasi va moderniza Parcul Pestisorul. Lucrarile incep pe 30 noiembrie

 

Dupa cum stiti in Pascani se desfasoara de ceva timp un proiect de modernizare al orasului denumit Planul Integral de Dezvoltare Urbana, iar acesta este axat pe zona din Vale a Municipiului. Prima parte din acest proiect s-a realizat deja, prin montarea de camere pentru supraveghere in zona Vale.

Parcul din zona lacului Pestisorul va fi modernizat si el. Licitatia pentru determinarea societatii care va executa lucrarile de modernizare a avut loc lunile trecut, la aceasta participand 6 societat din Iasi, Piatra-Neamt si Pascani. Din municipiul Pascani s-a inscris la licitatie o asociere de 2 firme si anume SC Marvio SRL si G&B Beton.

In cele din urma, castig de cauza a avut societatea Iasicon S.A. Societatea ieseana a semnat contractul pe data de 19 noiembrie 2012, iar valoarea acestuia este de 1 milion 652 mii lei sau aproximativ 16 miliarde si jumatate de lei vechi.

Cel mai probabil, lucrarile vor incepe pe data de 30 noiembrie. Primele lucruri pe care societatea ieseana le va face in zona sunt cele de pregatire a terenului prin executari de terasamente, desfaceri de beton etc. Trebuie sa stiti ca in zona se doreste amenajarea a 3 parcuri, unul de odihna pentru batrani, unul pentru copii cu varste cuprinse intre 8-12 ani iar un altul pentru cupii de peste 12 ani. Tot in aceasta zona vor fi amenajate alei pietonale dar si 2 fantani arteziane si o cadere de apa prin captarea izvorului din zona. Vor fi facute si piste pentru biciclete, pentru rolle sau skateboard.

Durata lucrarilor va fi de 8 luni de zile.

Mentionam ca, administratia locala doreste amenajarea spatiului ramas viran intre Parchet si Policlinica din zona deal tot prin acest proiect, in sensul in care portiunea respectiva va lega zona deal de zona vale. Si aici, se doreste administrarea unui parc de odihna pentru pascaneni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow