25.2 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

O școală se dărâmă, bucată cu bucată. Aleșii locali au dormit în papuci

Dumnezeu ocroteste copiii! La putin timp dupa ce elevii au intrat in vacanta de vara, la Scoala Gimnaziala din Topile tavanul cladirii se prabuseste, bucata cu bucata. Motivele sunt clare: plafoanele vechi de 70 ani a inceput sa cedeze, in special din cauza ploilor abundente din ultimele luni.
Cu numai o saptamana in urma, personalul nedidactic de la Scoala Topile, au gasit intr-o dimineata, cabinetul de informatica si o sala de curs pline de moluz. Din cauza infiltratiilor, tavanul din stuf si grinzi putrede a cedat in unele locuri. Numai o minune a facut ca acest lucru sa nu se intample in timpul orelor de curs.

Directoarea unitatii de invatamant, Elena Lipovanu a sesizat autoritatile locale despre acest eveniment. Astfel ca, in ultimele zile primarul comunei, Valeriu Roman, deputatul Neculai Ratoi si colonelul Sandu Vornicu, de la Serviciu pentru Situatii de Urgenta Pascani au fost sa vada care este situatia acolo si sa gaseasca solutii pentru ca elevii sa inceapa anul scolar din toamna in siguranta.

Scoala cu clasele I-VIII din Topile arata ca o ruina: pereti deformati, cu tencuiala cazuta, tavane din stuf care cedeaza si podeaua din lemn flendurita. Nici nu mai incape vorba de toaleta in incinta asta pentru ca grupurile sanitare sunt in spatele scolii, pe un deal. In astfel de conditii invata peste 300 de elevi. Singurele modificari care s-au facut la scoala au fost schimbarea tamplariei si instalarea unei centrale termice pe lemne in anul 2011.

In aceste conditii, edilul comunei spune ca va face toate eforturile ca in termen cat mai scurt de timp sa gaseasca fondurile necesare pentru reabilitarea cladirii, iar elevii sa inceapa anul scolar in siguranta.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow