21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

O scoala din Pascani va fi pusa la pamant

Fosta Scoala Generala Numarul 1Inca o constructie veche din Pascani asteapta sa fie daramata. Este vorba despre fosta Scoala Generala Nr. 1, din zona Vatra. Cladirea aflata la numarul 128, pe strada Stefan cel Mare, a ajuns intr-o stare deplorabila dupa ce a inceput sa se degradeze de la un an la altul.

In cursul saptamanii trecute, angajatii Politiei Locale s-au autosesizat si au efectuat un control la fosta scoala. La fata locului, s-a deplasat un inspector din cadrul Compartimentului de Disciplina in Constructii care a luat act de starea avansata de degradare in care se afla cladirea. Acoperisul s-a prabusit pe anumite portiuni, fatada cladirii este crapata, iar pe caile de acces nu se poate circula deoarece exista riscul ca in orice moment peretii sa cedeze.

Potrivit comandantului Politiei Locale, capitanul Vasile Avasiloaie, in urma controlului a fost intocmit un raport care ulterior a ajuns pe masa conducerii municipiului, in scopul luarii unei decizii.

Date despre constructie nu se cunosc prea multe. Se stie ca a fost construita inainte de primul razboi mondial iar pe timpul lui Ceausescu a functionat ca sediu al Scolii Generale Numarul 1. Dupa anii 2000, in cladire si-a desfasurat activitatea Casa Corpului Didactic.

In prezent, intr-o incapere a vechii scoli functioneaza un magazin alimentar, iar in rest, spatiul este gol.

Intrebati de viitorul acestei cladiri, edilii locali au precizat ca nu exista fonduri pentru a se efectua o reabilitare, iar cel mai probabil in perioada urmatoare se va trece la daramarea ei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow