More

  O scoala din Pascani va fi pusa la pamant

  Array

  Fosta Scoala Generala Numarul 1Inca o constructie veche din Pascani asteapta sa fie daramata. Este vorba despre fosta Scoala Generala Nr. 1, din zona Vatra. Cladirea aflata la numarul 128, pe strada Stefan cel Mare, a ajuns intr-o stare deplorabila dupa ce a inceput sa se degradeze de la un an la altul.

  In cursul saptamanii trecute, angajatii Politiei Locale s-au autosesizat si au efectuat un control la fosta scoala. La fata locului, s-a deplasat un inspector din cadrul Compartimentului de Disciplina in Constructii care a luat act de starea avansata de degradare in care se afla cladirea. Acoperisul s-a prabusit pe anumite portiuni, fatada cladirii este crapata, iar pe caile de acces nu se poate circula deoarece exista riscul ca in orice moment peretii sa cedeze.

  Potrivit comandantului Politiei Locale, capitanul Vasile Avasiloaie, in urma controlului a fost intocmit un raport care ulterior a ajuns pe masa conducerii municipiului, in scopul luarii unei decizii.

  Date despre constructie nu se cunosc prea multe. Se stie ca a fost construita inainte de primul razboi mondial iar pe timpul lui Ceausescu a functionat ca sediu al Scolii Generale Numarul 1. Dupa anii 2000, in cladire si-a desfasurat activitatea Casa Corpului Didactic.

  In prezent, intr-o incapere a vechii scoli functioneaza un magazin alimentar, iar in rest, spatiul este gol.

  Intrebati de viitorul acestei cladiri, edilii locali au precizat ca nu exista fonduri pentru a se efectua o reabilitare, iar cel mai probabil in perioada urmatoare se va trece la daramarea ei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp