More

  O școală din Pașcani face robe și toci pentru absolvenți

  Array

  Știați că elevii și profesorii de la o școală din Pașcani confecționează robe și toci? Și că prețurile de închiriere sunt cu mult mai mici comparativ cu firmele din Iași, de exemplu? Ei bine, Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” se ocupă cu așa ceva, iar produsele sunt frumos lucrate și finisate și așteaptă doritori și comenzi. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Acesta este produsul final al elevilor și profesorilor de la școala care are două dintre profile – Tehnician design vestimentar și Confecționer produse textile. Toca, roba și eșarfa sunt făcute în atelierele unității de învățământ, iar rezultatul este mai mult decât mulțumitor.

  Cei din școală au luat această decizie pentru a nu mai fi nevoiți să cheltuie bani pentru închirierea lor la fiecare sfârșit de an școlar, atunci când are loc festivitatea de absolvire a elevilor. “Păcat ar fi” și-au spus reprezentanții școlii mai ales că unitatea este dotată cu aparatură de ultimă generație în ateliere de lucru, de la mașini simple de cusut până la presă de călcat.

  Unul dintre elevii școlii este Maria. Adolescenta este în clasa a XI a și a reușit să-și cumpere propria mașină de cusut, iar cu informațiile dobândite în urma anilor de școală, spune că de acum își va croi singură hainele, mai ales că a fost un vis de al ei.

  Mai mult, tânăra spune că acest profil îți oferă singuranța zilei de mâine mai ales că ieși de pe băncile școlii cu o meserie și un certificat cunoscut în Uniunea Europeană.

  Începând cu toamna anului 2012, Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani are în structură toate nivelurile de școlarizare: învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal – cursuri de zi şi seral. Profesorii sunt cu atât mai mândrii mai ales că mulți absolvenți reușesc să se angajeze sau urmează cursuri universitare în domeniu.

  Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pascani asigura formarea personalitatii autonome si creative a elevilor printr-o pregatire de inalta calitate, bazata pe cunostinte de cultura generala si formarea de competente profesionale, care sa le permita elevilor exercitarea unei profesii, continuarea studiilor, dar si realizarea propriei afaceri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI