C.P. Sâmbătă, 17 noiembrie 2012, la Liceul Tehnologic Tătăruși a avut loc Cercul Pedagogic sub numele „O școală deschisă spre viitor – promovarea parteneriatului în comunitate”. La acest eveniment au fost implicate unele instituții din comuna Tătăruși, respectiv Liceul Tehnologic Tătăruși ca organizator, prin persoana Doamnei Director Georgeta Lazăr și a tuturor cadrelor didactice, Autoritățile Locale, prin persoana Domnului Consilier, Profesor Dumitru Gafița și Parohia Ortodoxă Uda, prin participarea grupului vocal „Stephanus Magnus”, condus de Răzvan Pintilie, delegat al părintelui paroh Vasile Pintilie.

Cercul pedagogic a fost organizat în mai multe etape, care au evidențiat colaborarea între instituții și frumusețea comunei Tătăruși: lecția demonstrativă cu titlul „Calificarea profesională într-un liceu de succes”, susținută de Profesor Constanța Hogea; prezentarea Power-Point „Promovarea parteneriatului în comunitate” a doamnei Director Adjunct Violeta Climente; vizitarea muzeului „Alexandru Vasiliu – Tătăruși”, ghid și îndrumător, Profesor Dumitru Gafița; programul de cântece bisericești, patriotice și populare al grupului vocal „Stephanus Magnus” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Uda și sceneta „Disputa dintre Nou și Vechi”, realizată și coordonată de Profesorii Lucica și Ion Ghiban.

Răzvan Pintilie, delegatul Parohiei Ortodoxe Uda și coordonator al grupului vocal de copii și tineri ne-a relatat: „În comuna Tătăruși ne bucurăm de o deosebită și frumoasă colaborare între instituții. Am fost invitați la Liceul Tehnologic Tătăruși să susținem un program de cântece și să arătăm că comuna noastră este o comunitate europeană. Copiii și tinerii grupului vocal al parohiei Uda sunt în majoritate elevi ai școlilor din Tătăruși și nu mică a fost surpriza când au evoluat în fața propriilor profesori, din Tătăruși sau din Pașcani (pentru cei care studiază la liceele din municipiu). De asemenea, sceneta coordonată de Profesorii Lucica și Ion Ghiban a fost minunată, arătându-se că deși suntem într-o lume în continuă mișcare și schimbare, Vechiul are frumusețea și valoarea lui, fiind evocat în prezent, iar Noul nu poate exista fără trecut. Așadar, sâmbătă, prin acest cerc pedagogic, s-a arătat că legătura dintre Biserică și Școală există din vechime și continuă în modernitate, neuitând tradițiile noastre creștine autentice”. ziarulorizont.info

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider