12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

O saptamana libera pentru bugetari in perioada 1mai-6 mai?

Bugetarii ar putea avea, in acest an, o mini-vacanta intre 1 si 6 mai. Propunerea apartine agentiilor de turism, care au cerut ca ziua de 1 mai, care pica miercuri, sa fie legata de mini-vacanta de Paste (4, 5, 6 mai).

Daca premierul Victor Ponta si Guvernul Romaniei accepta propunerea facuta de Agentia Nationala a Agentiilor de Turism si Asociatia Litoral-Delta Dunarii, zilele de 2 si 3 mai vor fi declarate ZILE LIBERE nationale. Astfel, bugetarii ar putea intra in vacanta la finalul zilei de 30 aprilie si ar urma sa revina la serviciu pe 7 mai.

„Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013″, a precizat presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Asociatiei.

ZILELE LIBERE de 2 si 3 mai ar urma sa fie recuperate pe parcursul anului 2013, mai arata Martin.

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a inaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, si autoritatilor locale mai multe propuneri de evenimente care sa aiba loc in perioada 1-6 mai.

In 2013, patru dintre cele 12 ZILE LIBERE legale cad in weekend. Iata toate cele 12 zile libere din 2013:

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
5 mai (duminica), 6 mai (luni) – Pastele
23 iunie (duminica), 24 iunie (luni) – Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei
1 decembrie (duminica) – Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Craciunul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow