17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

O săptămână de examene pentru mii de elevi

O săptămână de examene pentru mii de elevi

Mii de elevi intră în aceste zile în febra examenelor naționale. Începând de mâine au loc simulările examenelor naționale și de bacalaureat. Rolul evaluărilor este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul și gradul de dificultate al subiectelor. Astfel se va evalua nivelul de pregătire al candicaților, precum si de a regla din timp anumite disfuncționalități. 

Primele simulari la BAC si Evaluarea Naționala vor avea loc începând de mâine. Subiectele vor fi elaborate la nivel județean. Calendarul examenelor este: pe 7 decembrie 2016 are loc proba scrisa la Limba si literatura româna si în ziua de joi, 8 decembrie, va avea loc proba scrisa la Matematica, în toate unitatile scolare cu clase a VIII-a.

Elevii cunosc deja care este programa pentru simulari, iar Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a postat modele de subiecte pe site-ul subiecte2017.edu.ro. Probele se vor desfasura în intervalul orar 9:00 – 11:00, iar elevii vor fi primiti în sali pâna cel târziu la ora 8:30, pe baza unui act de identitate.

Pe de alta parte, simularea examenului de Bacalaureat va avea loc in zilele de 7 (maine – n.r.), joi 8 si vineri 9 decembrie 2016. In toate unitatile scolare cu elevi în clase terminale de liceu, se va desfasura prima simulare din anul scolar în curs, astfel: Proba E.a). – Limba si literatura româna – miercuri, 7 decembrie, Proba E.c). – proba obligatorie a profilului, joi, 8 decembrie si Proba E.d). – proba la alegere a profilului, vineri, 9 decembrie. Ora începerii probelor este 9:00, iar acestea se vor desfasura pe parcursul a trei ore.

La aceasta etapa, elevii nemultumiti de nota obtinuta nu vor putea face contestatii. Subiectele si rezolvarile vor fi discute in fiecare clasa cu elevii, iar notele obtinute vor fi aduse la cunostinta parintilor pe baza unui proces verbal.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow