1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

O retea noua va alimenta cu apa estul judetului Iasi

Una dintre cele mai mari probleme pentru partea estica a judetului este alimentarea cu apa potabila, motiv pentru care printr-un program european, ApaVital a prevazut sa acopere si aceasta parte.

Noua retea va incepe din localitatea Popesti si var trece prin Lungani, Braesti, Oteleni, Butea, Alexandru Ioan Cuza, Helesteni, Halaucesti, pana in apropierea orasului Targu Frumos. Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate între 2015 – 2020. Lista scurta a investitiilor prinse în acest program cuprinde 27 de aglomerari urbane din judetul Iasi, care vor beneficia în principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni sau constructia de rezervoare. Suma estimata a fi acordata judetului Iasi în cadrul POS MEDIU II este de 200 de milioane de euro.

„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în judetul Iasi fac parte din proiectul prin care înca o mare parte a locuitorilor judetului Iasi vor beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Odata cu acest proiect, realizam noi pasi în îndeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, în conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, directorul general al ApaVital Iasi.
Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow