-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

O poveste halucinantă: cum au strâns doi „peşti” aproape patru milioane de lei obligând fete minore să se prostitueze

Șase fete din familii sărace din Iași și Vaslui au fost transformate într-o adevărată mină de aur pentru doi bărbați și concubina unuia dintre ei. Fetele au fost obligate să se prostitueze în Marea Britanie, Germania, Austria ori Elveția, iar din banii obținuți în urma exploatării lor proxeneții și-au cumpărat locuințe, mașini sau și-au deschis afaceri.

„Am făcut lucruri pe care nu știu dacă le-ar face și alte femei”, a povestit ulterior una dintre victime. Conform calculelor procurorilor, proxeneții au obținut din „afacere” aproape un milion de lei anual. Durata procesului era să-i facă scăpați, răspunderea penală pentru unele dintre fapte prescriindu-se.

Fetele erau bătute „preventiv”

Iulian Focșa, Mihai Păduraru și iubita acestuia din urmă, Diana Iftime, s-au lansat în afaceri în 2013. Pe parcursul a patru ani, au recrutat 6 tinere, majoritatea minore, din Iași și Vaslui, cu precădere din mediul rural, provenite din familii dezorganizate, cu situații financiare precare și nivel de instrucție scăzut, fie simulând relații de iubire, fie prin inducere în eroare, după care le transportau la Londra, în vederea exploatării sexuale.

Fetele lucrau între 10 și 18 ore pe zi, fără a vedea prea mulți bani din aceasta. Din banii câștigați, ele plăteau toate cheltuielile, chiria camerei ori „promovarea” pe site-uri specializate în servicii sexuale. Din restul banilor, grosul era luat de proxeneți, atunci când aceștia nu rețineau întreaga sumă. Timp de doi ani, grupul a acționat în Londra, după care s-a mutat în Germania, Austria și Elveția, unde reglementarea legală a prostituției oferea un cadru mai sigur. În cadrul grupului, Iftime se ocupa de supravegherea fetelor și de intermedierea relațiilor cu clienții.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow