1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

O poezie scrisă de o păşcăneancă, premiată la un concurs internaţional

monalisa si premiu

O fosta eleva din Pascani a obtinut un premiu important la Festivalul Francofon de Poezie pentru Tineret din Montreal. Poezia ei a fost selectata din sute de texte trimise de tineri din toata lumea, la aceasta competie. Dintre cei 14 laureati, Monalisa Chioaru este singura romanca. Cartea care va fi lansata, pe 21 septembrie, de Ziua Mondiala a Pacii va aparea in toate tarile participante.

Poezia cu care a castigat – „Les temps des souvenirs…” – transmite emotie, sensibilitate, aceasta fiind felicitata chiar de fondatorul asociatiei, Didier Calvet pentru calitatea textului. Monalisa a mai obtinut premii la concursuri nationale de poezie si are articole publicate intr-o revista franceza – „Paroles de jeunes”.

Profesorul coordonator al elevei, Anca Aparaschivei, cea care a colaborat cu Asociatia canadiana este foarte multumita de rezultat. Cu aceasta ocazie a implicat mai multi elevi ai Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani intr-o experienta internationala.

Fundatia canadiana „Association pour la creation litteraire chez les jeunes” isi propune sa promoveze limba franceza in randul tinerilor si sa promoveze creatiile literare ale acestora. Toate aceste lucrari sunt incluse intr-o biblioteca virtuala la dispozitia tuturor. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow