22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

O pășcăneancă reprezintă județul la Forumul școlar al tinerilor francofoni din regiunea Europei centrale și orientale

Ce poate fi mai frumos ca atunci când munca depusă este apreciată, iar elevii în fața cărora predai să dorească a deveni profesori datorită implicării și mai ales plăcerii cu care se defășoară orele de curs. În acest caz este un profesor din Pașcani. Este vorba despre Anca Aparaschivei care a reușit și de această dată să bifeze cu succes participarea la un eveniment internațional. O elevă ce va  reprezenta România este Diana.

Diana Lazăr este elevă în ultimul an de liceu la „Sadoveanu”. Ea a fost aleasă de profesioniști să participe în perioada 24-25 noiembrie a.c., în Bulgaria, la Sofia, la o activitate destinată tinerilor pasionați de jurnalism și implicați în comitetele redacționale ale revistelor școlare francofone, cu denumirea „Forumul școlar al tinerilor francofoni din regiunea Europei centrale și orientale”, având ca temă Mass-media francofonă în școală.

Pasionată de jurnalism ea nu își dorește o activitatea în domeniu ci să devină profesor de limba franceză, admirând-o pe profesorul îndrumător Anca Aparaschivei.

La acest forum vor participa elevi din 63 de țări alături de câțiva profesori coordonatori, 7 la număr. Ei sunt din Armenia, Bulgaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova și România. Aceștia vor beneficia de cursuri de formare pentru îmbunătățirea competențelor specifice jurnaliștilor. Județul este reprezentat datorită revistei școlare în limba franceză Sac à dos. Revista a atras atenția organizatorilor și a fost selectata dintr-o lista de 43 de reviste francofone scolare.

În acest an, revista a ajuns la cel de-a 4 lea număr și poate fi răsfoită online AICI. Aici se găsesc fotografii, poezii, desene sau articole despre cele mai fierbinți subiecte ale lumii.

Frumul din Bulgaria este o activitatea organizată de Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și Orientală – CREFECO, sub patronajul Organizației Internaționale a Francofoniei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow