14.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

O pășcăneancă pe podiumul Festivalului național de la Cotnari. Surprize și interpreți de excepție

Primul vin de la Cotnari are festivalul său și în fiecare an e sărbătorit prin manifestări artistice de calitate, pe măsura gustului atât de apreciat al licorii, renumit atât în țară, cât și peste hotare. Pe 4 octombrie, la Cotnari, primăria din localitate și societatea Cotnari S.A. au oferit premii substanțiale în bani celor mai buni interpreți de muzică populară, iar unul dintre premii a ajuns la o pășcăneancă talentată.
MIHAELA NECHITA PREMIUL 3
Duminică începând cu orele 12.00 , la Cotnari, pe Dealul Cătălina a avut loc Festivalul național de folclor „Cotnari – Primul vin al anului”, ocazie cu care cei 11 finaliști, care au trecut de preselecții în septembrie, s-au întrecut în interpretări vocale de excepție.

Mihaela Nechita, o pășcăneancă talentată a reușit să obțină locul al III-lea în cadrul competiției, impresionând juriul cu 2 piese alese cu grijă: ”Cătănie, haină hâdă” și ” Corăgheasca de la Neamț”, melodie la care deja a scos și un videoclip.
MIHAELA NECHITA
Primul loc pe podiumul festivalului de folclor a fost ocupat de Florin Mihalache din Timiș, iar Larisa Vasilica Uta, care a obținut locul al doilea a impresionat prin sensibilitate folclorului maramureșean, dar și prin ținuta impecabilă.
LARISA VASILICA UTA
Cea de a IV-a ediție a festivalului a adus spectatorilor și surprize inedite, sărbătoare fiind transpusă și pe cerul senin, unde aviatorii au avut o evoluție superbă, primul vin de anul acesta fiind prezentat cu ajutorul unui parașutist. Nu au lipsit cântăreții consacrați de muzică populară, care au întreținut buna dispoziție, fie că e vorba de artiști naționali, precum Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu, Gelu Voicu, Ionuț Fulea, Gheorghe Turda, Margareta Clipa sau de nume consacrate ale folclorului care s-au ridicat chiar din această frumoasă zonă a Moldovei, cum este cazul Mariei Șalaru, originară din Deleni.
MARIA SALARU
Precizăm că toți artiștii au fost acompaniați de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, sub îndrumarea maestrului Viorel Leanca, iar tinerii artiști care au interpretat piese folclorice pe scenă, în cadrul concursului, au primit din partea organizatorilor premii substanțiale în bani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow