17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

O pascaneanca, in tabara de chimie a olimpicilor

O eleva de la Colegiul M Sadoveanu din Pascani a participat zilele trecute la o tabara nationala de chimie destinata olimpicilor. Este vorba despre Adina Ciubotaru eleva in clasa a VII –a care a reusit sa obtina o mentiune MECTS la etapa nationala a Conncursului de chimie ,, Raluca Rapan”, sub indrumarea profesorui. dr. Otilia Pintilie.

,,Tabăra s-a desfășurat în perioada 26 august-2 septembrie, la Alba Iulia, unde au participat elevi din clasele VII-XII, clasați în primii 15 la etapa națională a Olimpiadei de chimie, respectiv a Concursului de chimie ”RALUCA RÎPAN”.
Olimpicii au avut prilejul să facă schimb de experiență, lucrând în echipă la seminariile și laboratoarele de chimie organizate în cadrul taberei. Au asistat la conferințe susținute de către profesori universitari, familiarizându-se astfel cu mediul academic.
Munca s-a împletit cu distracția, elevii participând la multe excursii și drumeții. Au vizitat Roșia Montană, peștera Scărișoara, Cetatea Alba Carolina, rezervația naturală Râpa Roșie…,,

se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.

Orizont.info

Alte articole