1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

O pascaneanca in centrul unei controverse de talie internationala

mihaela baston-ciobanu

Avizarea favorabilă în funcţia de director adjunct al ICR Viena a Mihaelei Baston-Ciobanu, care este „utilizator elementar al limbii germane”, este „abuzivă şi incorectă”, spune Ilinca Macarie, care precizează că ea a ocupat prin concurs această funcţie în anul 2013.

Candidata propusă de preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, pentru funcţia de director adjunct al ICR Viena, Mihaela Baston-Ciobanu, a primit miercuri avizul comisiilor de cultură şi de politică externă din Senat. Desemnarea a fost considerată de presă una controversată, întrucât Mihaela Baston-Ciobanu cunoaşte limba germană la nivel „elementar”, potrivit CV-ului depus la comisii, şi a refuzat să răspundă în limba germană întrebărilor adresate de jurnalişti.

Totodată, desemnarea Mihaelei Baston-Ciobanu în funcţia de director adjunct al ICR Viena este contestată şi de Ilinca Macarie. Aceasta din urmă spune, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX că numirea în funcţia a Mihaelei Baston-Ciobanu este „abuzivă”, deoarece funcţia respectivă a fost ocupată prin concurs de Ilinca Macarie în anul 2013.

 

Citeste articolul in intregime pe gandul.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow