-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

O oră de poezie, la Casa de Cultură din Pașcani

O oră de poezie, la Casa de Cultură din Pașcani

Încă se mai marchează Ziua Națională a Culturii și implicit ziua de naștere a marelui poest român Mihai Eminescu. Cum abia au revenit din vacanță, elevii și profesorii din Pașcani au pregătit pentru sfârșitul acestei săptămâni “O oră de poezie”. Sunt așteptați toți iubitorii de poezie la Casa de Cultură din Pașcani, loc unde puteți vedea și o expoziție de desene făcute de elevii talentați din Municipiu.

Vineri, 19 ianuarie 2018, începând cu ora 12.30 în sala Arcadia sunteți invitați la  Ora de poezie. Manifestarea este dedicată sărbătoririi celor 168 de ani de la nașterea poetului Mihai  Eminescu. Participă elevi ai Liceului Teoretic “Miron Costin” și ai Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Demersul literar artistic este moderat de profesorii Ionuț Hărățu, Cristina Pavăl și Maria Iacob.

De asemenea în holul instituției este amenajată o expoziție de desene dedicată acestei sărbătoriri realizată de elevii de la instituțiile de învățământ din Pașcani. Expoziția organizată din data de 15 ianuarie 2018 va putea fi vizitată până la sfârșitul acestei luni.

Menționăm că în această săptămână au avut loc activități la mai toate instituțiile de învățământ și culturale din țară și străinătate care să marcheze Ziua Națională a Culturii și cea de naștere a lui Eminescu, poet cunoscut la nivel mondial prin sute de poezii traduse în zeci de limbi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow