4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

O noua victorie importanta a profesorilor

Castig important al Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) – Iasi pentru dascali. Astfel, ieri, printr-o decizie DEFINITIVA SI EXECUTORIE a Tribunalului Iasi, la nivelul Scolii Gimnaziale Harmanestii Vechi – localitatea Harmanesti, pentru perioada iunie 2011 – iunie 2012 s-a obtinut, pentru 18 profesori navetisti, suma totala de 16.000 de lei, ce reprezinta neacordarea decontului pentru transport.

Practic, in medie, un profesor va incasa o mie de lei.

„Acest nou verdict pozitiv ne determina sa fim si mai motoivati in lupta si cu celelalte primarii care nu acorda decontul de naveta: Schitu Duca, Probota, Baltati, Prisecani sau Dumesti. Suntem hotarati sa continuam demersurile juridice si pentru cadrele didactice navetiste din aceste unitati de invatamant preuniversitar. Instanta nu a facut decat sa constate, conform legii, obligatiile legale pe care autoritatile locale le au fata de cadrele didactice navetiste”, a declarat Laviniu Lacusta, presedinte USLIP pentru bzi.ro

Decizia instantei, pe aceasta speta, vine dupa ce un verdict similar a fost obtinut saptamana trecuta si in localitatea Domnita, comuna Tibana.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow