2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

O noua verificare a persoanelor cu handicap

Speranta pentru o pensie de handicap. Zeci de persoane cu probleme locomotorii si nu numai au venit astazi impreuna cu insotitorii lor la examinarea Comisiei de Handicap de la Iasi, ce se deplaseaza lunar la sediul Primariei din Municipiu pentru a verifica dosarul de handicap si daca vor primi penisie pentru urmatoarele 6 sau 12 luni de zile.

COMISIA DE HANDICAP PASCANI

45 de dosare au avut astazi pe masa Comisia pentru evaluarea persoanelor cu handicap care a venit din nou la Pascani pentru a da acordul sau nu persoanelor programate in prealabil sa beneficieze de pensie, de ce grad si mai ales pe ce perioada. Aceasta comisie este formata din medici si psihiatri din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Iasi.

Printre persoanele prezente astazi, venite si din comunele din imprejurimile Pascaniului s-a aflat si nea Grigore. El a venit insotit de fiu si nora si spera sa primeasca pensia de handicap pentru ca, pe langa bolile cronice, nici nu se poate deplasa fara ajutorul carjelor.

caz comisie handicap

Comisia va veni la Pascani si in luna martie, pe 5, conform planificarilor de la nivel judetean. Vasile Cardas de la Compartimentul de Asistenta Medicala din cadrul Primariei Pascani, cel care a reusit in urma cu cativa ani sa aduca comisia la Pascani spune ca cetatenii cu probleme sunt multumiti ca nu trebuie sa se mai deplaseze la Iasi.

Cei din comisia de la Iasi verifica dosarul format din anchetele sociale, referatele si scrisorile medicale, dar si investigatiile paraclinice facute de specialisti. Aceasta comisie este formata din medici, psihiatri si asistenti sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Iasi.

In judet sunt 15.000 de cetateni cu handicap, inregistrate la DGASPC Iasi.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow