-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

O nouă vacanță pentru români. Guvernul le face cadou, este oficial

Cu siguranță, toți salariații așteaptă cu sufletul gură zilele libere de la stat, așa că Guvernul vine acum cu o nouă veste bună, în principal pentru cei care lucrează în domeniul bugetar. Aceștia vor avea parte de o minivacanță prelungită de 1 Decembrie, urmând a se bucura de nu mai puțin de cinci zile libere. Elevii vor beneficia și ei!

Cinci zile de odihnă pentru angajații români

Veste bună pentru o anumită categorie de salariați din România. Aceștia vor avea sfârșitul lunii noiembrie o mini vacanță de cinci zile, după ce Guvernul a decis ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă. Beneficiul este, însă, pentru angajații din instituţiile şi autorităţile publice, adică pentru bugetari.

Practic, vorbim despre intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, astfel: 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie – Ziua Națională a României, 2 decembrie – zi liberă prin decizia guvernului, 3,4 decembrie – sâmbătă și duminică, zile libere.

De asemenea, elevii se vor bucura și ei de această minivacanță. Decizia privind ziua liberă în data de 2 decembrie s-a luat încă de la începutul anului 2022.

„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”, se arată scris într-un comunicat al Ministerului Muncii din 19 ianuarie 2022.

Continuarea pe impact.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow