1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022
Array

O nouă TAXĂ în România

Oamenii de afaceri din Romania ar mai trebui, de la 1 ianuarie 2014, sa isi puna deoparte un ban pe care sa-l achite consultantilor fiscali care sa le certifice declaratiile fiscale anuale de impozit pe profit, celebrul formular 101.

Aceasta certificare trebuia sa se aplice din 2008, dar a tot fost amanata pana la 1 ianuarie 2014, cand amanarea nu s-a mai produs. Ce se stie pana acum: ca cel tarziu la 25 martie, cand se depun formularele 101, certificarea trebuie facuta de catre consultantii fiscali. Ce nu se stie: cum se va face, cine anume o va face si mai ales, cat va costa.
Oficiali din Finante au confirmat ca, intr-adevar, ca urmare a neprelungirii termenului de amanare, asa ar sta lucrurile. Dar, intrucat  Finantele  isi doresc combaterea eficienta a evaziunii fiscale, saptamana urmatoare ar putea fi aprobata in Guvern o reglementare referitoare la deconturile de TVA si la declaratiile rectificative, moment in care va fi reglementata si situatia certificarii anumitor declaratii de catre consultantii fiscali.
„Unul dintre obiectivele noastre prioritare il reprezinta diminuarea evaziunii fiscale si de aceea vom reglementa acesta situatie a certificarii unor declaratii, fapt ce ne va ajuta in combaterea acestui fenomen”, sustin oficialii din Finante.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow