27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

O noua societate de salubritate la Harlau. Fostul operator intra in insolventa

O noua societate de salubritate In orasul Harlau. Ieri, in sedinta legislativului local consilierii au aprobat cu majoritate de voturi infiintarea unei noi societati de salubritate , Ecosalubris SA. Asta deoarece operatorul actual, ECO SAL SA are conturile blocate din cauzaz datoriilor si este la un pas de a intra in insolventa. Pentru a avea capacitatea de a supravietui noua societate va functiona si in comunele Deleni, Scobinti, Cotnari si Ceplenita, adminsitratiile de acolo fiind membri fondatori. Pana la intocmirea tuturor docuemntelor cetatanii isi vor achita facturile tot la vechea societate urmand ca noul operator sa reinnoiasca contractele cu beneficiarii.

Propunerea primarului Cernescu a starnit reactii in randul consilierilor locali. Unii au cerut lamuri in legatura cu functionare celor doua societati, pana la dizolvarea celei care se afla in pragul falimentului.

In acelasi context primarul Cernescu a propus ca noua societate sa fie condusa de Constantin Stefanuca, cel a preluat sefia ECO SAL si a incercat sa o scape de faliment. Edilul orasului l-a laudat pentru actiunile sale si l-a criticat pe fostul director pentru o serie de decizii manageriale.

In replica unii consilieri locali i-au cerut primarului sa scoata postul la concurs iar numirea noului director sa fie facuta pe baza unui concurs de proiecte de management.

Pana la urma proiectul a fost aprobat in forma prezentata de primar, noua societate urmand sa functioneze cel mai probabil de anul viitor.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...