1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

O noua retea va alimenta cu apa judetul Iasi

Mai multe localitati din vestul judetului Iasi, care nu au beneficiat pana acum de apa curenta, vor fi racordate la reteaua de distributie. Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate între anii 2015 – 2020. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse în acest program cuprinde 27 de aglomerari urbane din judetul Iasi, care vor beneficia în principal de lucrari de alimentare cu apa, de realizarea unor aductiuni sau de constructia de rezervoare.

Noua statie de alimentare va fi montata din apropierea comunei Popesti, iar conductele vor trece prin Lungani, Braesti, Oteleni, Butea, Alexandru Ioan Cuza, Helesteni, Halaucesti si va ajunga pana in apropierea orasului Tagu Frumos. Suma estimata a fi acordata judetului Iasi în cadrul POS MEDIU II este de 200 de milioane de euro.

„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în judetul Iasi este proiectul prin care înca o mare parte a locuitorilor vor beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Odata cu acest proiect realizam noi pasi în îndeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, în conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, director general ApaVital Iasi.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow