22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

O nouă reformă în educație. Palatele și cluburile copiilor trec de la minister la primării și consiliile locale

După ce sistemul de învăţământ a trecut prin zeci de reforme, vine acum vremea schimbărilor şi în cazul Palatelor şi cluburilor copiilor. Ministerul Educaţiei vrea să mute răspunderea acestora în curtea primăriilor.

Cristina Oprea, reporter Observator: „Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, transferul acestor instituții de la Ministrul Educației în subordinea primăriilor și consiliilor locale urmărește, de fapt, descentralizarea acestor instituții așa cum s-a stabilit prin strategia pentru învăţământul preuniversitar, aprobată încă din anul 2017. Concret, cluburile școlare, cluburile sportive și palatele copiilor vor funcționa ca instituții publice și se vor afla în subordinea primăriilor, de unde vor primi și finanțare.”

„Nu acum se va face însă transferul, ci începând cu anul 2025. Ce presupune asta pentru dascălii care lucrează în prezent aici? Ei bine, timp de zece ani ei își vor păstra statutul și vor avea dreptul să predea în școli din învățământul preuniversitar sau să se transfere și să ocupe o funcție în aceste unități școlare. pe de altă parte, primăriile primesc clădirile și terenurile de la Ministerul Educației și obligația de a le păstra destinația timp de zece ani. Din momentul în care legea va fi adoptată și publicată în Monitorul Oficial, Ministerul Educației are la dispoziție doi ani pentru a elabora și metodologia prin care se va face acest transfer.”

Sursa Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow