31.6 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

O nouă organizare a grădiniţelor din Paşcani

prichindei

O noua organizare a gradinitelor din Pascani. Daca pana acum doi ani, cele 6 gradinite din Municipiu aveau personalitate juridica, cu director, contabil, secretar si tot aparatul de specialiate, acum un an, acestea au fost trecute, la solicitarea Inspectoratelor Judetene, in subordinea scolilor din preajma gradinitelor.

A trecut un an de atunci, iar in urma unei discutii dintre inspectorul sef a ISJ Iasi, Camelia Gavrila si profesionistii in domeniu, cu privire la anvergura activitatii, la experienta, dotare, calitatea cadrelor didactice, numarul de copii prescolari si posibilitatea de a desfasura proiecte, focalizate pe invatamantul prescolar, s-a luat decizia, ca din anul scolar 2013-2014, doua gradinite din Pascani sa-si recapate personalitatea juridica.

Restul vor fi direct subordante celor doua, cu exceptia Gradinitei cu program normal numarul 6 de pe Esplanda, care a facut solicitare sa fie in subordinea Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”. Asadar, in zona Vale, punctul central va fi la Gradinita cu program prelungit nr 3, care va avea in subordine Gradinita cu PN nr 5. In schimb in zona Deal, gradinitele cu PP nr 4 si 1 din zona Vatra si cea din spatele magazinului Profi vor fi in subordinea Gradinitei PP nr 2.

Mentionam ca o gradinita, ca sa aiba personalitate juridica, trebuie ca numarul de prichindei inscrisi, sa depaseasca 200.

Mentionam ca functia de director al institutiei va fi ocupata in urma unui concurs care va avea loc pana la inceperea noului an scolar 2013 – 2014. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow