15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022

O nouă mobilizare pentru renovarea casei celor doi bolnavi psihici din Pașcani, Petrișor și tatăl lui. Locuința a trecut printr-un incendiu

Inca o incercare pentru ca cei doi bolnavi psihici din municipiul Pascani, a caror casa a fost distrusa aproape in totalitate saptamana trecuta intr-un incendiu, sa aiba un loc cald unde sa locuiasca in iarna ce bate la usa.

Asociatia Umanitara Donatii Pascani, cea care le-a renovat locuinta anul trecut, a mobilizat din nou oameni cu suflet mare. Sambata, 24 octombrie a.c., Iuliana, alaturi de un grup de oameni, a facut curat in locuinta de pe strada Nicolae Iorga. A fost carat tot gunoiul, resturi din ferestre, usi, dulapuri si haine, arse de foc.

Printre cei care au raspuns strigatului de ajutor facut de Iuliana pe retelele de socializare, se numara si Cristian Ratoi, cel care ar urma sa fie noul viceprimar al municipiului. El a donat 1.000 de lei, o galeata de var si amorsa pentru pereti. Numele tuturor celor care au ajutat sambata sunt trecute intr-o postare pe grupul Donatii Pascani. (Vezi aici.)

Pentru ca locuinta a fost aproape distrusa de incendiu, iar peretii sunt imbibati cu apa cu care pompierii au stins flacarile pentru a mai salva ceva, prioritatea in acest moment ar fi schimbarea acoperisului casei, care este de asemenea, este stricat. In acest fel, nu ar mai intra apa de la ploi sau chiar zapada, iar zidaria ar mai rezista cel putin in aceasta iarna.

In acest moment, voluntarii incearca sa renoveze o singura incapere care mai poate fi locuita, iar in usa care a fost topita de foc a fost pus un linoleum, pentru a nu patrunde frigul. Cosul de fum al sobei a fost distrus, iar deocamdata, cei doi bolnavi, Petrisor si tatal lui, nu au nici o sursa de incalzire. Pe perioada renovarii, Iuliana face apel la autoritati sa o ajute ca cei doi locatari sa fie internati intr-un spital de specialitate.

Cei care vor sa ajute pot lua legatura cu Iuliana Niculita, pe Facebook sau la numarul de telefon 0771.068.820. De asemenea, se pot face donatii in contul asociatiei umanitare RO79BTRLRONCRT0546406801.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow