1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

O noua metoda de inselaciune! Aveti mare grija atunci cand va cumparati o masina second hand

Mare atentie daca intentionati sa va cumparati o masina la mana a doua. Daca puneti ochii pe un anunt pe care il gasiti pe internet, asigurati-va ca oferta este reala. Insistati sa vorbiti cu vanzatorul la telefon, nu prin e-mailuri, si sub nicio forma nu trimiteti bani persoanelor necunoscute. Mai multi ieseni s-au plans ca au fost la un pas de a fi pacaliti sa trimita sume importante de bani, prin transfer Wester Union.

Asa-zisii „vanzatori” posteaza anunturi cu masini la pret de nerefuzat si comunica cu potentialii clienti doar prin e-mail, pe motiv ca nu au semnal sa vorbeasca la telefon. Un iesean, care intentiona sa cumpere un Fiat Doblo, din 2008, la suma de 2.650 de euro, aproape ca a picat in plasa unui astfel de infractor. A fost contactat pe internet de o femeie, ce s-a plans de lipsa semnalului la telefon, deoarece locuieste intr-un oras la munte.

„Am cumparat-o (masina – n.r.) in 2008 din reprezentanta din Romania impreuna cu sotul meu, sunt prima proprietara a masinii. Masina se afla in Ploiesti in garaj, acolo unde am eu domiciliul. As fi preferat sa vorbim toate aceste lucruri la telefon, dar din pacate nu am acces la telefon, deoarece eu ma aflu in Anglia, la periferia orasului Sedbergh, e un orasel la munte si nu prea este semnal la telefon decat daca ma duc cativa kilometri. Eu am 49 de ani, in primavara am divortat, sotul a plecat in America si eu de atunci am venit sa lucrez in Anglia, am grija de o femeie in varsta. Masina o vand deoarece in tara nu mai am pe nimeni”, a transmis vanzatoarea. Dupa un schimb de e-mailuri, aceasta i-a cerut ieseanului o garantie ca o sa cumpere masina, pentru ca ea sa nu bata un drum degeaba pana in Romania.

„Sotia sau un prieten poate merge la Oficiul Postal din localitate. Acesta trebuie sa faca un transfer de 2.600 euro pe numele dumneavoastra in Anglia, utilizand serviciul Western Union. Dupa ce transferul este facut, trebuie sa imi trimiteti o copie dupa documentul de transfer. Va rog sa intelegeti ca nu solicit o plata în avans, singurul care ar putea ridica bani din Anglia sunteti dvs. Eu nu voi avea acces la bani decat dupa ce vom schimba numele destinatarului cu numele meu”, se arata in e-mailul sarlatanilor. continuarea aici

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow