4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

O nouă măsură în urma creșterii numărului de infectări COVID 19 – mesaje RO ALERT trimise și pășcănenilor: „Alegeți să vă vaccinați acum!”

Un mesaj RO ALERT a facut toate telefoanele sa sune in Pascani, Targu Frumos, Harlau, precum si in toata tara. Autoritatile nationale au decis sa transmita saptamanal un mesaj prin care este precizata importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2 și de informare din surse oficiale, precum și recomandarea foarte fermă de vaccinare.

 

Mai mult decât atât, vor fi transmise mesaje și prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către pacienții cu afecțiuni cronice, pacienții care se află în evidența CNAS.

Voi avea întâlniri și cu asociațiile pacienților cu boli cronice către care voi transmite un mesaj foarte clar și ferm de adresabilitate către vaccinarea celor vulnerabili. Am avut o întâlnirea cu reprezentanții medicilor de familie în CNCAV și am căzut de acord că una dintre modalitățile prin care putem să creștem conștientizarea imunizării și a beneficiilor vaccinării ar fi contactarea individuală a pacienților, în mod deosebit a celor vulnerabili, care să se facă în perioada următoare prin intermediul medicilor de familie prin toate canalele de comunicare pe care dumnealor le au cu pacienții”, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV.

Pentru ca indicele de infectare creste foarte mult in aproape toata tara, vor fi luate si masuri suplimentare. În localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară  activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Conform raportarilor facute de Institutul de Sanatate Publica, marti, 5 octombrie, in municipiul Pascani incidenta era de 3,96 la mia de locuitori, in Targu Frumos – 5,96 iar in Harlau – 6,98.

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI