17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

O noua lista de incompatibili. Printre ei si fostul viceprimar al Pascaniului, Vasile Axinte

Fost viceprimar, gasit incompatibil de ANI

Inca un om politic din Pascani a fost gasit in stare de incompatibilitate si conflict de interese de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Este vorba despre deputatul PSD  Vasile Axinte dar activitatea vizata este din perioada cand acesta a detinut functia de viceprimar al municipiului. El a spus ca va contesta decizia pe motiv ca nu ar fi fost implicat in activitatile comerciale considerate incompatibile cu functia detinuta.

 Informatia a fost facuta publica astazi de ANI printr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei. De acesta data pe lista neagra se afla 10 fosti si actuali alesi locali. In urma verificarilor facute inspectorii de integritate au constatat “starea lor de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de naturã administrativã, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de naturã penalã.

Printre ei se afla si fostul viceprimar pe motiv  ca societatea la care este asociat si a fost administrator, Rom-Elada S.R.L, a facut afaceri din bani publici cu Primaria municipiului Pascani. Verificarile au inceput in anul 2015, in urma unei sesizari facute de un pascanean. Drept dovada au fost puse la dosar 16 facturi fiscal reprezentand furnizarea de bonuri valorice de carburant, în valoare totalã de 54.300 lei.

Parlamentarul pascanean sustine ca decizia inspectorilor de la ANI ar fi incorecta si ca o va ataca in instanta imediat dupa comunicare. El se considera nevinovat motivand ca si-a dat demisia din functia de administrator inca din anul 2012, de cand a fost ales viceprimar, si ca nu ar mai avea nici o legatura cu activitatea comerciala a societatii.

Acelasi punct de vedere a fost depus la dosar in perioada evaluarii, dar nu a contat.

Conform articolului 87 din Legea 161 pe 2003 funcţia de viceprimar este incompatibilă cu orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale.

Daca decizia va ramane definitiva Vasile Axinte nu va mai putea exercita o functie de demnitate publica pe o perioada de trei ani de zile.

Mentionam ca anul trecut un alt ales local a fost gasit in stare de incompatibilitate si conflict de interese de inspectorii ANI. Este vorba despre consilierul local Marius Pintilie. Decizia a fost contestata apoi anulata de judecatorii Curtii de Apel Iasi.

 

Alte articole