More

  O NOUĂ GENERAŢIE DE VIITORI ASISTENŢI MEDICALI A DEPUS JURĂMÂNTUL

  Zi incarcata de emotii pentru absolventii Şcolii Postliceale Sanitare de la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani.  Joi 13 iunie, cea de-a 18-a promoţie de asistenţi medicali a depus juramantul.  Cei 83 de absolventi  ai promotiei 2019 au jurat „In numele Vietii si al Onoarei”, sa isi exercite profesia cu demnitate. Noua generaţie de asistenţi si-a luat angajamentul sa respecte profesia pe care o vor urma si sa respecte fiinta umana si drepturile sale.

  Alaturi de absolventi a fost si Președintele fondator-director general al Centrului de Studii, Prof. Dr. Viorel Enea. O fosta absolventa a scolii, sefa de promotie, le-a impartasit cateva ganduri viitorilor asistenti.S-a strigat catalogul pentru ultima data, iar fiecare absolvent a primit diploma si flori. Cei mai merituosi dintre viitorii asistenti au fost recompensati  cu diplome de excelenta, medalii, trofee si premii in bani.

  De asemenea si profesorii au fost rasplatiti cu diplome de excelenta ,in semn de recunoştinţă pentru profesionalismul şi implicarea lor in formarea viitorilor asistenti medicali.

  Promotia 2019 a depus juramantul, apoi a inmanat  „Cheia Succesului” catre urmatoarea generatie, impartasindu-le si cateva ganduri.

  Festivitatea de absolvire s-a desfasurat  la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani. La eveniment au participat membrii conducerii institutiei de invatamant si partenerii locali si din strainatate, cadrele didactice si fosti elevi. Intr-un moment atât de special, alături de absolvenţii şcolii s-au aflat si cei dragi ai lor, familie, prieteni, cu toţii vizibil emotionati si cu flori în mână pentru a-i felicita cu acest prilej.

  Mentionam ca la primirea în Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, asistentul medical generalist, moaşa şi, respectiv, asistentul medical depun următorul jurământ:

  „În numele Vieţii şi al Onoarei,

       jur

   să îmi exercit profesia cu demnitate,

  să respect fiinţa umană şi drepturile sale

  şi să păstrez secretul profesional.

   Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială.

  Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.

  Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI