29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021

O NOUĂ GENERAŢIE DE VIITORI ASISTENŢI MEDICALI A DEPUS JURĂMÂNTUL

answear.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
credius.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

Zi incarcata de emotii pentru absolventii Şcolii Postliceale Sanitare de la Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani.  Joi 13 iunie, cea de-a 18-a promoţie de asistenţi medicali a depus juramantul.  Cei 83 de absolventi  ai promotiei 2019 au jurat „In numele Vietii si al Onoarei”, sa isi exercite profesia cu demnitate. Noua generaţie de asistenţi si-a luat angajamentul sa respecte profesia pe care o vor urma si sa respecte fiinta umana si drepturile sale.

Alaturi de absolventi a fost si Președintele fondator-director general al Centrului de Studii, Prof. Dr. Viorel Enea. O fosta absolventa a scolii, sefa de promotie, le-a impartasit cateva ganduri viitorilor asistenti.S-a strigat catalogul pentru ultima data, iar fiecare absolvent a primit diploma si flori. Cei mai merituosi dintre viitorii asistenti au fost recompensati  cu diplome de excelenta, medalii, trofee si premii in bani.

De asemenea si profesorii au fost rasplatiti cu diplome de excelenta ,in semn de recunoştinţă pentru profesionalismul şi implicarea lor in formarea viitorilor asistenti medicali.

Promotia 2019 a depus juramantul, apoi a inmanat  „Cheia Succesului” catre urmatoarea generatie, impartasindu-le si cateva ganduri.

Festivitatea de absolvire s-a desfasurat  la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani. La eveniment au participat membrii conducerii institutiei de invatamant si partenerii locali si din strainatate, cadrele didactice si fosti elevi. Intr-un moment atât de special, alături de absolvenţii şcolii s-au aflat si cei dragi ai lor, familie, prieteni, cu toţii vizibil emotionati si cu flori în mână pentru a-i felicita cu acest prilej.

Mentionam ca la primirea în Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, asistentul medical generalist, moaşa şi, respectiv, asistentul medical depun următorul jurământ:

„În numele Vieţii şi al Onoarei,

     jur

 să îmi exercit profesia cu demnitate,

să respect fiinţa umană şi drepturile sale

şi să păstrez secretul profesional.

 Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială.

Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.

Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
30.2 °
28.8 °
65 %
1.9kmh
0 %
mie
27 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
24 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI